03 Aralık 2013

bugün bizim günümüz.....

3 Aralık Dünya Engelliler günü...
Ne yazıkki yılda 1 kez hatırlanıyoruz. Sabah geldim hizmetli '' bugün sen izinlisin engelliler günü eve gitsene '' dedi. Madem izinliyim neden dün söylemediniz?
Türkiye gibi bir ülkede çok zor engelli yaşamak. Duymuyorsun, görmüyorsun, yürüyemiyorsun, kolunun teki yok.. bunlar bence engel değildir. Engel diyorlar amaa engel bunun neresinde bunu bana açıklayabilirmisiniz?
Bu insanlar hiçbir uzvu eksik olmayan insanlardan daha sağlıklı düşünebiliyorlar biliyomusunuz???
Ben Mardinde görev yaptığım sırada bir sürü arkadaşım oldu bu ''ENGELLİ'' ketegorisinde tuttuğuklarınızdan mesela.
Mesela Zihin engelliler okulunda görev yaptım.
Sonra gördüm ki ''ENGELLİ'' olan bizler değilmişiz....
O ''ZİHİN ENGELLİ'' diye adlamdırdığımız masum çocuklar da değildi. Onlar hayata öyle ışık saçıyorlardı ki bir gülümsemeleri ömre bedeldi.
Onlar hayat ışığıydılar. Öyle masum masum bakıp yanıma gelip oturup bana dakikalarca baktıktan sonra ''Kerime abla nasılsın?'' dediklerini unutamıyorum.
Müziği duyduklarında hayat onların umurlarında bile olmuyordu. Kendilerinden geçercesine oynuyordular. En azından öyle çok mutluydular ki.... Özlemişim...
Bunlar bizim öğrencilerimizdi....
Öğrencimiz Mahmut'un Montunu giydiği mutluluk görülmeye değerdi... Bizlerin sorun ettiği beğenmediğimiz kıyafetlerimiz onlar için ''MUTLULUK'' tu...
''Yusuf'un bakışları çok anlamlı değil mi?''

''Emin adam gibi öğrencimizdi bizim.. ufacık bişey için Teşekkür ederim ler ağzından hiç eksik olmazdı.''
''Engelli'' kelimesi bize hiç yakışmıyor biliyormusunuz???
Engel bedende değil beyindedir bence......

7 yorum:

  1. Çok çok güzel bi yazıydı canım benim ama engel bedendeyse hiç sorun yok engel kalpte olmasın yeter :) senin güzel kalbin yeter bize :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim canım. Bedende olan engeller gözle görülüyo ama kalben ve beyin özürlülerin engeli görünmüyo değil mi?

      Sil
  2. canım gününüz ve günümüz hergün kutlu olsun hergün farkındalıklarla geçer inşallah. dediğin gibi duymamak görmemek ya da vücudumuzun bir uzvunun eksik olması değil engel, engel düşünce özürlü olmak asıl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğin gibi düşünce özürlü olanları kimse görmüyo kimse dışlamıyo ki...

      Sil
  3. sen varya sen harikasın bitanesin.. ne güzel ifade etmişsin gerçek engelin etrafına bakmasını bilmeyenin,yüreğini buz kesmiş kişilerde bulunduğunu, insanlığın içinde engelleri aşmak için elele tutmanın gerçek sevgiyle davranmanın yeterli olduğunu gösteren yazı için tşkler canım güzel kerimeciğimiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan ablacım sende beni duygulandırdın. Ama ne yazıkki bunu kabullenmeyenlerde var. ne kadar acı... :(

      Sil
  4. Doğum günüm ile dünya engelliler gününün aynı gün olduğunu sayenizde öğrendim..Bundan sonra hiç unutmam ve bu arada son satırlarınızın altına bende imzamı atarım..Sevgiler..

    YanıtlaSil