14 Ocak 2015

Eloş 2.5 yaşında (30 aylık)

Benim minik farem 2.5 yaşında olmuş dün.. Zaman ne çabuk geçiyor.. Düşünüyorum da çalışan anne olarak çocuğumun ilklerini fazla hatırlamıyorum.. Evde olsaydım herşey farklı olurdu sanırım..

2.5 yaşına 2 gün kala Eloş'u Forum İstanbul Akvaryum'a götürmüştük babasıyla.. O gün bu gündür miniğim evde devamlı '' balık gördüm kaplumbağa gördüm susss diyerek gezdim'' diye anlatıyor ( elini sus işareti yaparak gezmişti etrafta balıklar rahatsız oluyomuş :) ) akvaryuma gitmemiz güzel bir deneyim oldu bizim için.. Eloş'u anca mahalledeki parka ve Avm'nin çocuk katına götürürdük genelde. Artık değişik mekanları deneme zamanı geldi sanırım.. ( İstanbul'da Bahçelievler'e yakın çocuklar için bildiğiniz mekan varsa söylerseniz mutlu olurum..)

2.5 yaşına geldiğinde tuvalet eğitimini tamamen öğrenir diye düşünüyordum.. Ama yanılmışım.. beze yapınca '' anne kaka yaptım'' diyor. yapmadan söylesene çocuğum..

Uyku düzeni hiç yok.. sabah uyanmıyor en erken 10 en geç 11 de uyanıyor öğleye doğru. ee haliyle öğle uykusu oluyor bu. Sonra saat 4-6 gibi uyuyor o zaman gece uykusu kayıyor gece de en geç 2 de uyuyor hep mi böyle devam edecek merak ediyorum..

Ağzına su doldurup üzerimize püskürtmeyi alışkanlık haline getirdi. Yapma deyince dinlemeyip fazlasıyla yapıyor. Bundan nasıl vazgeçireceğiz merak ediyorum..

Biberonu bırakma kararı almıştık babaannesiyle.. Yok anacım biberonda olmayınca sütünü içmiyor. '' anneeee süt getir şişede olsun'' diyor. tamam yavrum şişede olur emrine amadeyiz :)

Son zamanlarda Eloş'un sorularını anlamaya çalışıyorum bebelerin dilinden pek anlayamıyorum yaa.. çok zor oluyo anlamam.. genelde anladığım iş yaparken '' anne napıyosun burdaa?? '' oluyor. o an ne yapıyorsam cevabını veriyorum '' bulaşık yıkıyorum, yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum, kitap okuyorum'' falan..

Kendi başına oyun kurmaya başladı.. Aslında o da en az 5 dk ya sürüyor ya sürmüyor..

Kahvaltı alışkanlığı hiç yok.. Yumurtaya tahammülü yok görünce kaçıyor. Peynir desen yemiyor. Zeytin ve domatese bayılıyor.. Domates mevsimi değil ya o da yok.. Ceviz, badem ve fındık yiyor kahvaltı yerine.. Omlet yapsak ta yemiyor değişik alternatifler denedik krep, börek falan yumurta ve peynir yemiş olsun diye.. yok anacım yemiyor çıldırmamak elde değil.. öğle ve akşam da yoğurt, çorba ve ekmek istiyor. değişik şeyler istemiyor..

İşkence yapmayı çok seviyor.. hepimize okkalı bi çarpıp kaçıyor.. amcamın oğlu kalmıştı bizde bir dönem kendisi çevik kuvvet.. ondan öğrendi. çevik kuvvet evde sizi mi dövüyor demeyin beni dövüyordu sözde şakasına.. yahu eli demir gibi dokunsa acıyordu.. Eloşta ondan öğrendi..

Parmak boyalarıyla resim yapmaya başladı artık. Eve kim geliyorsa '' biliyomusun ben boya yaptım'' diye anlatıyor bilmiş bilmiş.. Yeni nesil bebeler çok fena yahu..

Okula didicemmmm diye tutturdu son zamanlarda.. ''parka gidelim mi?'' diye sorduğumuzda ''yok okula didelim'' diyor.. '' okula gitmek istiyorsan çişini beze değil tuvalete yapman lazım'' diyoruz.. Aslında tuvaletini söyleyince yarım gün kreşe göndermeyi düşünüyorum.. Kayınvalidem yetişemiyor çocuğun enerjisine.

İşte böyle.. 30 aylık bebe için ne yapmalıyım acaba değişik şeyler oyun falan var mı tavsiyeniz?

Mutlu hafta ortaları :) Çarşambaya geldik ya :)





11 yorum:

  1. Heh bende sizle öğreniyorum valla yok bende tavsiye :))))
    Birde blogun tasarımı ne güzel olmuş yaaa banada öğretin bende yapiiimmmm , bayıldım :) :****
    Keyifle sağlıkla nice buçuklu yaşlara , öperimmm kuzucuklar siziiii:****

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara olsaydı belli bildiğim yerler var :) :)
      Blogumun tasarımı çelikişten kazandım kuzum yapan kişi nasıl yaptığını anlatmış. http://amigurumiaskina.blogspot.com.tr/search/label/Blog%20Tasar%C4%B1m%C4%B1%20Nas%C4%B1l%20Yap%C4%B1l%C4%B1r bak istersen..
      Bizde seni öpüyoruz güzelll gülüşlü candyyy :***

      Sil
  2. eloşun maceraları bitmez keroşum daha neler göreceksin bekle :) çocuk olmaasda yeğenlerden tecrübeyle sabit daha dur net konuşmaya bi başlasın.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitmiyor zaten bacım bitmesin de zaten :) o değil de Eloş bana sarsa memnun olurdum :)

      Sil
  3. Oyun bilmem de çalışan anneneannenin kızı olarak eve donmeni tavsiye edebilirim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama Nabrut 2 hafta boyunca evdeydim Ela hanım benimle oynamak yerine çizgifilm izlemeyi tercih etti :(

      Sil
  4. maşallah kuzuyu akvaryum iyi bi deneyim olmuş kız benimde imkanım olsada götürsem kıvancı ama malesef yok . sen anlat biz dinleriz artık napalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen kıvancı al gel bize haftasonu.. ben gezdiririm sizi :)

      Sil
  5. havalar güzelleşince rönepark yeşilköy öneririm.
    Uçurtmalarla gitmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye için teşekkür ederim :) uçurtma diye ağkıyordu zaten..

      Sil
  6. Allah daha nice yaşlarını da görmeyi nasip etsin:)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil