01 Kasım 2013

Ela'dan....

Eloşun 15 aylık oluşunu yazmamıştım Ela tam tamına 15 ay 19 günlük. Felaket cadı. Her istediğini ağlayarak yaptırmaya başladı. Babaannesi onu yemek yaparken bulaşıkları toplarken mutfak tezgahına oturtmaya alıştırmış her dakika her saniye orda oturmak istiyor yoksa kıyamet kopuyor.
2 yaş sendromu nasıl bişey acaba? Ela birden bire değişmeye başladı. Eline her geçen şeyi aşağı atıyor kendini korkulukların arasına sıkıştırıyor yetmedi elini kolunu ısırıyor.
Çok fena vuruyor. Yapma dediğimizde daha fenasını yapmaya başlıyor.
Her istediğini ağlayarak yaptırıyor. Geçen gün Amcası eve Fanta almış bizimkiler içerken Ela da istedi bende vermeyin ben ona Mandalina suyu yapar getiririm dedim yok anacım Mandalina suyunu da almıyor fanta istiyor. ( Fantayı da vermedim tabi)
En çok sevdiği meyve Elma, Mandalina, Muz :) elinden eksik olmuyo.
Yumurtayı peyniri yediremiyoruz :( Kayınvalidem yumurtanın sarısını ve peyniri ezip kahvaltı mamasıyla karıştırıp veriyor.
Herşey Onun! bize bişey yok :)
İşten eve geldiğimde hemen boynuma sarılıyor oturur oturmaz cee-eee oynamaya başlıyoruz :) yüzümü kapatıp açıp dudağımı öpüyor :) arada yanağımı ısırıyor
Aktivite gibi bişeyler yapmak istiyorum ama Elanın ilgisini çekemiyorum nasıl bişey yapabilirim bilmiyorum. Ela'ya evde Babaannesi baktığından tv'ye alışmış haliyle. İlgisi hep Tv'de napsam bilemiyorum :(
Yemek yemek bazen işkence halini alıyor yok kendi yicekmiş ağzını öyle bi kapatıyo ki açmıyo birdaha. Çorbayı yiyo genelde. Köfte yapıyorum yok yemiyo. İnsan her öğün çorbamı yer yahu? Bazen gün içinde hiç bişey yemiyor. sabah kahvaltı akşam çorba uyurken devam sütü. İtiraz etmiyoruz bizde.

Bizden bu kadar... :)

9 yorum:

  1. aa hayır, fanta, kola gibi zararından başka birşeyi olmayan şeyleri vermesinler lütfen.
    aferin ona, ne güzel meyve seviyormuş işte. böyle devam..

    YanıtlaSil
  2. canım umarım sağlıklı nice aylarını yıllarını görürsün canım öpüyorum çok çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım bizde seni öpüyoruz çok çok :)

      Sil
  3. Nice aylara evet bu iki yaş sendromu işareleri bunlar şuan fazla yoğun değildir bir süre sonra asırı sık olacak dikkat edin istikrar çok önemli bu süreçte

    YanıtlaSil
  4. merhabalar canım, blogumda yorumunu görünce ziyaret edeyim dedim. Çoook cici bir blogun varmış seninde..
    Henüz anne değilim ama, çocuk gelişimi ve iletişimi ile biraz araştırmalara başladım. Sana bu konuda Adem Güneş diye bir yazarı önerebilirim. Harika kitapları ve radyo programı var. Kesinlikle kaçırma derim. google aratıp, sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirisin..
    Sevgiler (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin canım. Adem Güneş i ve neydi adı ya unuttum sabiha keskin mi neydi onu okuyorum. kitabı güzel tavsiyeler var ama gel gör ki bu cadıya bişey yaramıyor

      Sil
    2. zamanla inşallah tesir edecektir (:

      Sil