23 Ocak 2017

İnstagram'dan Alışveriş Rezilliği

Dün benim kayinbiraderimin nişanı vardı.  Ela'ya istediğim gibi bir ayakkabı bulamamıştım. Instagramda şu meşhur @canantoprak_collection daki ayakkabılarda hep gözüm kalıyordu.  Müşteri memnuniyeti olan mesajlar çok fazlaydı.  Çocuklar için olanlar "ortopedik " olduğu için ve Ela'nın her ayakkabıyı giyememesinden dolayı siparişimi oraya vereyim dedim. Beğendiğim ayakkabı şuydu.
Bu ayakkabının çocuk olanından 29  o ama rengi krem rengi olabilir mi? Diye sordum.  İstediğiniz renk olabilir dedi. Tamam o zaman alıyorum dedim siparişimi verdim ve heyecanla beklemeye başladım. Nişandan 1 gün önce yani cumartesi günü geldi ayakkabı. Gelen ayakkabı da şuydu. 
İşte istediğim ayakkabı ile hiç alakası olmayan bir ayakkabı geldi. Moralim aşırilar aşırısı bozuldu. Sonra firmadan telefon geldi. Aldınız mı ayakkabıyi diye. Kayinvalidem konuştu. "Benim gelinim işitme engelli olduğundan dolayı ben konuşuyorum. Ne hevesle almıştı ayakkabıyı. Şuan morali çok bozuk. O kadar para alıp böyle dandik ayakkabı gönderip hevesini kursağında bıraktınız kızın.  Şimdi kimseyle konuşmuyor " dedi.  Firma pazartesi günü geri dönüş yapacağını söyledi ama ne gelen var ne giden. Ben uğraşamam bir ayakkabı için. Verdigim para haram olsun diyorum başka bişey demiyorum. Tek tesellim Ela'nın ayaklarını acıtmaması oldu. Bir daha asla instagram'dan alışveriş yapmam. 

14 yorum:

  1. İnternetten alışverişe hiç güvenemiyorum ben. Hele ki ayakkabı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende pek güvenmem ama bulamayınca mecbur kalmıştım.

      Sil
  2. Bence böyle uğraşamam deyip köşene çekilmemelisin. Sonuçta yazışarak iletişim kurabilirsin. Kimi kandırıyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesaj yazdım ama cevap vermedi. Telefon açamıyorum haliyle. O yüzden ugrasamam doyarım Nilhanım

      Sil
  3. Birbiriyle hiç alakası yok gerçekten :( Ben hiç ınstagramdan bir şey almadım, güvenilir bulmuyorum açıkçası ancak mecbur kalıyor insan işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çanta, kanavice malzemeleri almıştım ama onlar birebir ay ı gelmişti sadece bu ayakkabı hayal kırıklığı oldu.

      Sil
  4. İnternetten en çok satılan şey ayakkabı ymış. Araştırma sonuçları okuyunca çok şaşırmıştım. İstenmeyen sonuçlarda olabiliyor tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten ayakkabı almam ben. Deneyip alma tarafındayım. Ama bu sefer istisna oldu cü ku kış mevsiminde olduğumuzdan dolayı bulamadım. Olanların da rengi uymamisti

      Sil
  5. Aynı olayı malesef yaşamış biri olarak söylüyorum yine ünlü bir instagram sayfasından elbise sipariş ettim kuzenimin nişanından bir fün önce geldi ve elbise değil resmen astar yollamışlar neyse ki kavga dövüş iade edebildik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa. İlk defa başıma böyle bişey geliyor benim. Dersimizi almışızdır bir daha almayız dini 😊

      Sil
  6. Kerime'ciğim çok üzüldüm:( ama sakın pes etmeyin, uğraşın, haksızlığa uğramışsınız olmaz böyle...:( geçmiş olsun. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacığım mesaj yazıyorum dönüş yok. Telefon da açamıyorum ya ben. O yüzden ugrasamam diyorum. Eşim de ben sana demiştim alma orda diye diye söyleniyor. Olan olmuş bi kere..

      Sil
  7. yok artık :S

    bence hata yapıp başka ayakkabı yolladılar yanlışlıkla ama telafi etmekle uğraşmak istemiyorlar. yoksa arayıp ulaştı mı falan diye sormazlardı herhalde dalga geçer gibi...
    çok ayıp gerçekten !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata yapmamışlar, yanlış ayakkabı da değil sadece üzerindeki fiyonk yok ve bantı başka yapmışlar. Bana fiyonk göndereceklerini söylediler, 2 ay oldu hala göndermediler. Mesaj yazdım ''dolandırılmış hissediyorum'' diye. ''bi fiyonk için mi dolandırılmış hissediyorsunuz'' dedi gitti..

      Sil