06 Mart 2017

Öylesine..

Bahar geldi, montlardan kurtulduk kurtulacağız az kaldı.. Hoş bende montların yerini hırkalar devraldı ama neyse..
Hayat çok tuhaf.. Olsun istediğin şeyler olmaz, olmasın dediğin şeyler olur. Bu aralar ikilemlerdeyim, bunaldım, bunaldırıldım(bu nasıl kelime allasen?)
 ''Annelik'' beceremediğim şey.. Anne olmak benim hamurumda yok. Olmuşum bi kere ama beceremiyorum, yapamıyorum.. Kimine göre abartıyorum belki de ama benim hissettiklerim öyle sıradan şeyler değil. Ela bu aralar hırçınlaştı. Belki de yaşına göre olağan şeylerdir ama ''Anne sen beni sevmiyorsun'' demesi içimde ki fırtınaların daha da şiddetlenmesine neden oluyor. Bunu söylemesinin sebebi de onunla gözlerim kapalı oyun oynamamam. Daha doğrusu oynayamamam. Yapamam kızım istersen babaannen, deden ya da babanla oynayabilirsin ama benimle böyle oynayamazsın dediğimde de gitti ağladı.. Çok hırçınca.. 
Sonrasında onu aldım, ellerimle kulaklarını kapattım ve ona bir şeyler dedim. Ellerimi çekip ne dedim kızım? diye sordum. Duymadım ki bilmiyorum dedi. İşte böyle kızım, senin annen duymuyor. Dudaklarına bakarak anlıyor. Sen böyle yapınca annen çok üzülüyor dedim. o da ''Özür dilerim anne'' dedi ve gitti.. Sadece bununla kalsa iyi ama gittikçe daha da şiddetli hal almaya başladı Ela..
Okulda arkadaşlarının taklidini yapıyor. Durduk yere gelip vuruyor, olumsuz cevap alınca dil uzatıyor. Nereden öğrendin bunu yapmayı deyince de, okuldan .....'dan... Okula gitmek ilk zamanlar güzel davranış sergilerken, sonrasında ....'ın Ela'yı taciz etmesiyle, Ela daha da değişti.. O çocuğun hareketleri belleğine kazınmış resmen.Pedagog' a götürmek istiyorum ama Ela hastane ortamına girdiği zaman ağlıyor..
 Olmuyor.. Ne yapsam olmuyor. Kendimi bir mengenenin içinde eziliyormuş gibi hissediyorum.. Umarım bu davranışları düzelir, umarım Ela eski haline döner. 
Tek tesellim bu davranışlarınının geçici olması. Geçicidir değil mi? Hep böyle kalacak değil değil mi?? 
Lütfen kızım artık kendine gelsen diyorum..

10 yorum:

  1. Dönem dönem çocukların böyle bunaltıcı ve hırçın dönemleri oluyor. Bizde de oldu ve hala bazı dönemler ipin ucunu kaçırmaya devam ediyoruz.
    Sabırla halletmeye çalış, olmuyorsa uzmanından destek al...
    Ela çok güzel bir çocuk, mutlaka birşeylerden etkileniyordur. Ya da rahatsız olduğu bir konuyu böyle dile getiriyordur. Çözersin sen eminim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benlik durum yok, yani öyle diyorsun? öyle anladım?
      Umarım çözerim zira çok yıprandım.

      Sil
  2. Kesinlikle geçici. Her dönem farklı sorunları olacak. Gelen gideni aratacak. Ben de anneliğimi beğenmiyorum. Çocuk yetiştirmeyi becerebildiğimi düşünmüyorum.
    Ece çok hırçın ve maalesef benim yüzümden.
    Ela ise daha fena. Bağırmalar, çığlklar, istediği olmayınca ağlamalar.
    Allah yardımcımız olsun.
    Öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici olmasını ümit ediyorum Nilhan.
      Ece harika bir çocuk bence.. Tabi dışarıdan gördüğümü söylüyrum. Ela çok fena belli oluyor. Artık emin oldum Ela'lar çok cadı oluyor yav :D
      Amin diyorum..
      Ben de öperimmm :*

      Sil
  3. Üzüldüm, inşallah kısa zamanda geçer:( okuldaki arkadaşlarının hepsi farklı, tacizci vs. olunca sinirleri bozulmuştur:( geçmiş olsunn:((( iyi haberlerini beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ablacığım, okulda arkadaşının tacize uğramıştı bu konuyu konuşmuştuk öğretmenle. Hoş küçük çocuk ne bilsin tacizi. Teşekkür ederim ablacığım, gelişme olursa yazarım :*

      Sil
  4. Bebeğim geçecek ; sabırlı ol üzme kendini hiç :**

    YanıtlaSil
  5. Anneliğinden şüphelenme biiir. Bol bol sarıl, öp, oyun oyna sakinleştiğini hissedeceksin ikiii. Öğretmeniyle konuş sınıfta derdi var mıymış öğren üüç. Kendisiyle dertleş, oyun oynarken araya kaynat dertleşmeyi, mesela gün içinde üzüldüğün ya da komik bulduğun birşeyleri anlat (Kendiyle ilgili değil ama başkalarıyla ilgili), o da dökülecek mi birşeyler bak bakalım. Sarıl bol bol beeeş.

    Öptüm seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneliğimin iyi olmadığını yüzüme vurmasalar şüphelenmem bu biiirrrr,
      Denedim, hırçın olduğu zamanlar istemiyor yanında, sarılmak öpmek onu sakinleştirmiyor bu ikiii,
      Öğretmeniyle konuştum okulda bi sorun yokmuş ama ilk başlarda bir arkadaşı rahatsız ediyormuş, öğretmen uyarmış şimdilik sorun yok bu üüççç,
      Bu dediğini yapıyoruz işe yarıyor bazen bu dörtt :)
      Sarılmak istediği zamanlar sarılıyorum bu da beşş ablacığım :)
      Ben de seni öptüüümmm :* :*

      Sil