21 Nisan 2017

Yerebatan Sarnıcı

Uzun zamandır ben çok yoğunum.. İşte, işlerim az olsa da, evde çok yoğunum. Eşimin babaannesi hasta olduğundan dolayı bizde. Haliyle dede de bizde. Yaşlılarımızın bizde olmasından mütevellit evimizden misafir eksik olmuyor. Geçen pazar günü oy verdikten sonra kayın pederim Ela'ya ben bakarım siz biraz hava alın dedi. Biz de kocciyle uzun zamandır merak ettiğimiz Yerebatan Sarnıcı'na gittik.
 Medusa başı. Bunun medusa başı olduğunu bilmiyordum. Broşürde gördüm.
Fotoğrafı kime göstersem '' Bu niye ters?'' dedi. Ben ne bilim anacımmm 😊

Gözyaşı duvarıydı adı yanlış hatırlamıyorsam. 
 Balıklar. Hikayesi ne hiç bilmiyorum.

Sarnıcın içi buz gibiydi... Eşim kısa kollu gömlek giydiğinden dondu :D Buradan çıkınca Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı müzesini gezelim dedik ama bizim gibi standart aile için çok tuzlu geldi fiyatları. Biz de girmedik içine doğal olarak. Topkapı Sarayı'nın bahçesinde biraz dolaştık. Benim tabirimle selfie sopasıyla sanatsal fotoğraflar çekmeye çalıştım ahaha
Sonra ben ne zamandır Galata Kulesi'ni merak ediyordum. 6 yıla yakın İstanbul'da yaşamama rağmen bir kere bile gitmemiştim. Topkapı Sarayının bahçesinden çıkıp, Galata Kulesinin oraya kadar yürüdük, merdivenleri geçtik. Tam emelime ulaşmışken o da ne? Kuyruk çoookkk uzun. 2 saat beklesek te sıra bize gelmezdi. Biz de önünde hatıra fotoğrafı çekip geri döndük.
Fotoda beni bulunuz 😆
Ayak tabanlarımız ağlamaya başladı bu esnada. 4 saate yakın yürümüştük ve acıkmıştık. Balık ekmek yiyelim dedim ama ne zaman Eminönü'nde balık ekmek yesem benim midem bulanır, başım ağrır kendimden geçerim. Eşim bunu bildiğinden dolayı yemeyelim dedi. Tamam dedim o zaman eve geri dönelim dedim. Yok İstanbul Forum AVM'ye gidelim orda yiyelim dedi. Bana hava hoş. Gittik yemek yedik, sonra IKEA'yı gezdik. Anacım ben IKEA'ya ne zaman gitsem evdeki her şeyi atasım, evi yeniden döşeyesim geliyor. Eşyalarım eski eve göre. Yeni eve taşınınca doğal olarak ölçüleri fazla geldi ve düzgün döşenmiş değil. Ne zamandır gözüme batıyordu. Sonra iç sesim dedi ki; ''Kızım Kero, napacan ömür boyu borç mu ödeyecen boş ver eşyayı'' 😆  Eşim de anlamış olacak ki, '' Borçlar bitsin, tatile gidelim öyle bakarız'' E madem o zamama kadar sen sağ ben selamet. Çıktık IKEA'dan. Ayak tabanlarımız isyan bayrağını çekince eve gidelim dedik. Eve gittik sonra eltimin ablasının nişanı vardı. Ben gitmeyeceğim beni temsilen Ela gitti. Eee boşuna mı doğurduk biz bu bebeyi? Gitsin babaannesi ile nişana dedim 😆 (gitmeme sebebim var o da bana kalsın)
Kapanış.. Yatabiliriz yarın iş var ahahha. Şimdi yine haftasonu geldi. Yarın benim MTSK sınav görevim yok sanırım. Haber gelmedi şimdiye kadar. Yarın yazlık, kışlık yaparım. Ela'yı eğlerim. Pazar da 23 Nisan. Ela'nın okuluna gideceğiz tören varmış. Sonra annem gelecek Ela'ya bakmak için. Kayınvalidem, kendi kayınvalidesine refakatçi olmak için hastanede kalacak. 
İşte böyle.. Çok yorucu dimi.😆
Yazıma nereden başladım, nereden çıktım. Tamam sustum. O zaman Happy weekends😆

10 yorum:

  1. Sarnıç yapılırken eski sütünlar kullanıldığı için içi yamalı bohça gibi çeşit çeşit sütunla dolu, medusa başı da o yüzden ters diye biliyorum. Getirip oraya uyacak şekilde yerleştirmişler.

    Müze kart alsaydınız tek müze fiyatına çıkartılıyor, sonra bir sene boyunca geziyorsunuz, aklınızda olsun.

    Ne güzel başbaşa kaçamak yapmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten ya yamalı bohça gibi 😀
      Müze kart aklımızda bi fırsatını bulamadık.
      İyi geldi bas basa kaçamak 😀

      Sil
  2. Bi süre benim yerime böyle gez kerocannnn. İstanbulda turist omak gibisi yok :)

    Her şey gönlünce olsun evindeee tatilinde :)

    YanıtlaSil
  3. Babaanneye geçmiş olsun, sana da kolay gelsin. Zordur hasta bakmak. Medusa'nın başı mı?Aaa...korkunç efsaneli olan brrr..:)) ikisini de çok küçükken rahmetli babamla gezmiştik ama balıkları hiç hatırlamıyor ne ilginç..o soğukta, karanlıkta balıklar olması..ikea'nın her şeyini çok seviyorum zevklerimiz benziyormuş yalnız çok pahalılar...:((
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde ablacığım. Ben medusanin efsanesini bile bilmiyorum çok cahilim 😀😀 balıkları görünce aynı şey geldi aklıma. Bu soğuk ve karanlıkta ne balığı?
      İkea aynen çok pahalı yaa. Ama bak bizim isimlerimizin ilk harfleri ile ike oluyo. A harfi de bulalım ikea oluruz 😀😀
      Sevgiler benden 😙

      Sil
  4. Hahaa kiz hakkaten o niye ters öyleee 😁😁 bak bende adini duydum ama.bilmiyom.detayli olarak.merak ettim simdi şeker.Bu arada fotoğrafiniz da yakiyorrrrrrr 💕💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bilim gii niye ters 😀 Handan abla açıklamış yukarıda.
      Teşekkür ederim 😙😙

      Sil
  5. yerebatan sarnıcına en son 2007 de gitmiştik.. çok etkilenmiştim.. çok beğenmiştim.. galata kulesine de dila' ya hamileyken çıkmıştık.. en son istanbula da o zaman gelmiştim.. en kısa zamanda gelmek istiyorum.. dila çok merak ediyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkilenmeyecek gibi de değil ki Sevgi.istanbul a geldiğinde bana da bekliyorum 😙

      Sil