30 Mayıs 2017

Kuaförcülük


Ela'nın saçlarını doğduğundan beri hiç kesmemiştim. Bir iki sakız yapışmasından uçlarını aldığım olmuştu ama onlar sayılmaz. Geçtiğimiz hafta 19 Mayısta Ela'yı banyo yaptırıp saçları ıslakken güç bela ikna edip dayadım makası saçlarına.
Yok canım hiç duygulanmadım. Saç o yine uzar 😊 Şaka bi yana fazla kısa kestim, içim burkuldu ama haklı nedenlerim vardı kesmek için.
Birincisi; saçları neredeyse poposuna geliyordu. Toplatmayı sevmiyor ve tuvalete kendi gittiği için hijyen açısından kötüydü.
İkincisi; toplatmadığı için çok dolaşıyordu. Okula giderken topluyordum ama eve gelince kendisi açıyordu saçalarını. Ayna karşısında saçlarını şekilden şekile sokuyordu. Bu da saçlarını daha da dolaştırıyor, taratmayı çin işkencesine çeviriyordu.
Güç bela ikna etmeyi başardığımda, bazen böyle ördürüyordu. O zamanlar iyi oluyordu ama her gün saç örmek işkence yav 😔 (Deli kızın çeyizi gibi kafasındaki kocaman şeyi kendisi taktı. Stajyer öğretmeni vermişte)

Kestim ben rahatladım ama Ela eski uzun saçlarını arıyor 😊 Çünkü korku filmi çekiyordu kendince 😊 Saçlarıyla tüm yüzünü kapatıp bööğğ yapmak gibi. Artık yapamıyor.

Hee bi de azıcık yamuk kesmişim az uzasın kuaföre götürür düzelttiririm😊

Gitmişken kendi saçlarımı kestireyim. Ameliyatımdan dolayı bi kısmı kısa, üstten uzun. Onları eşitlemem lazım ama fazla kısalar azıcık daha uzasınlar.

Hava yağmurlu, güneşi özledim.

16 yorum:

  1. Oh, ferahlamıştır başı :) Dün Metos'un arkadaşları gelmişti bize, bir tanesinin saçı sanırım neredeyse dizine geliyordu. Daha bakarken benim içime fenalık geldi, duşta kaç saat geçiyordur acaba diyerek :) Neyse benim kızım yok :) (Hoş oğlan da saç uzatmaya başladı ama neyse :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ela ferahladı mı bilmem de ben ferahladım :D Hahihaten ya duşta zor olmuyor mu? Uzun saçı o yüzden sevmem ben. Orta boy iyidir iyi :)

      Sil
  2. Uzun saçı seviyorum ama gerçekten işkence. Banyosu dert, taraması dert, bir de trip atması var canı yanınca. Ece yi ikna edemedim hala kestirmeye. Elanın saçı da hala bebeklik saçları.
    Çocuklarda ya da genç kızlarda aşırı uzun saç sevdasına bir türlü anlam veremiyorum. Hiç güzel değil bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum ama başkasında. Kendimde olunca fenalık geliyor :D
      Benim saçlar koltuk altının biraz aşağısında. Dediğin gibi banyosu, taraması, kurutması dert. Alt kısmı biraz daha uzasın kestiririm.
      Çocuklar Elsa'ya özeniyor bence. Hoş Elsa'yı tanımıyoruz ki :D

      Sil
  3. Çok uzunmuş hakikaten, yıkaması, taraması, örmesi zor olur, güle güle uzasınlar canım:))sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzundu hahikaten de. Teşekkür ederiz ablacığım, sevgiler benden

      Sil
  4. Oh biraz olsun rahat etin 😁benimde kardeşimin saçları beni Deli ediyor Allah'ım bayada uzun saçları kestirelim diyorum Yok diyor 😁😊liseyiz ya ondan 😊😁gene uzar saçları pekte güzel olmuş küçük hanım maşallah ona 😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergen ergen kısa saçı ne yapsın ablasıııı :D :D
      Teşekkür ederiz, seviler :)

      Sil
  5. Bloğunuzu yenı kesfettım bende beklerım:)

    YanıtlaSil
  6. Ben de kızımın saçlarını okullar kapanınca kestiririm her sene. Ama bu sene tutturdu kestirmem diye :( Yaz dönemi zor oluyo sık banyo deniz. Bence iyi yapmışsınız kesmekle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok zor oluyor. Belki Elif zorluğunu anladıkça kestirmek isteyecek :)

      Sil
  7. Bence böyle çok daha güzel olmuş iyi günlerde hijyenle kullansın.
    Diğer türlü bakımı temizliği herşeyi zor olur. Bende iki oğlan olunca çok fransızım bu konulara ;) kendi çocukluğumda da hep bağlardım hiç gelemezdim açık saça daraltıyor beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaştan kısa saçlarımı çok sevdim anne demeye başladı kendisi de :)

      Erkek çocukları da uzatmaya başladı malum. Yakında senin yakışıklılar da uzatmasın bak :D

      Sil
  8. Gittimi kuzumun caaaniiimm saclari. Fark etmedim.ama.ben. dedigin gibi taratmiyorsa zor en iyisini yapmışsın. Benim saclarim neden hep uzundur anlatiyimmi. Ilk okulda hep keserlerdi sacimi kisacik halalarim bile avrupadan gelse kanima girip keserlerdi sevdigim.icin seslenemezdim onlara. Ne zamanki orta okula.basladim elletmedim saclarima omizdan asagisinda kullandim hep. Ondan sonra hic kestirmedim isye. En sevmedigim sac tipi kut kesimdir onu bile kestiler bana ahhhh hatirlamak istemiyorum. Yakisssa bir albenisi olacak ama yok. Bir keresinde de amca kizi kat kesiyorum diye parca pincik yamuk yumuk etmisti duzeltene kadar baya beklemistim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitti ya Nihan teyzesi gitti :) Benim hiç uzun saçım olmadı uzun saç boğuyor şimdi de kestirsem mi acaba diyorum.
      Biliyorum bu hikayeyi anlatmıştın :)

      Sil