20 Nisan 2016

Okuma Halleri - Marlo Morgan- Bir Çift Yürek

Günaydın...
Bundan sonra bloguma okuduğum kitaplarımı yazmaya karar verdim. 
Blog başlığımı Özge'den çaldım :) 
Kızma Özge'm :D

Bir Çift Yürek ameliyat sonrası hastanede okumuştum. Başta çocuk kitabı gibi gelmişti aslında.. Ama öyle değilmiş..

Kitabın konusu : Aborijin yerlilerinin yaşantılarını ve bu yaşantının aslında bütün insanların ortak yaşantısı olduğunu fakat bizim buna ne kadar yabancı olduğumuzu anlatıyor.

(aşağıdaki kısmı netten aldım)
Amerikalı bir tıp doktoru olan Marlo Morgan gerçek bir olaya dayanan bu kitabında Avustralya’da yaşadığı ruhsal bir yolculuktan bahsetmektedir. Yazar, göçebe bir kültüre sahip Avustralya yerlileri olan Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle ” Gerçek İnsanlarla” birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı bu yolculukla Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliği ile tanışır.

Bu kitap sizi alıp başka dünyalara götürür....
Okurken Aborijinlere özendim diyebilirim.
Hiçbirşey olmadan nasıl yaşanır? İnsanlığın gelişini, insanlığın geçmişi nasıldı?
Okurken ellerimde kablolar olduğu için altını çizemedim , not alamadım.
Gerçi kitap kuzenimin kızınındı istesem de çizemezdim ki :) Kitap getirin bana diye sayıkladığım zamanlardandı, annemler ne kitabı bee yat uyu diyorlardı. Yok anacım başka türlü zaman geçmiyordu :D

Demem o ki.. Bu kitabı mutlaka ama mutlaka okuyun. Eminim sizlerde Aborijinlere özenirsiniz.. 

20 yorum:

  1. Yıllar önce okumuştum. Çok etkilendiğim kitaplar arasındadır. Arkadaşıma hediye olarak aldığım için bir gecede okumuştum. Kitaplıkta bulunması gereken kitaplardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum... herkesin kitaplığında bulunmalı..

      Sil
  2. bende diyorum kerime uzun zamandır bişeyler tanıtmıyor iyi oluyor.. bu arada sadece senin kitap yorumlarını okuyorum bilinee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazacak bişey yok Nikim bende kitapları yazayım dedim :)

      Sil
  3. Kuzuuuuuuum iyi yaptın sen yeter ki yaz hem herkesin Okuma Halleri bambaşka kiiiii :))))

    YanıtlaSil
  4. süper fikir kitap aramaları içinde uğrarız bloguna :D :D

    YanıtlaSil
  5. Blogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Unutamadığım kitaplardan biri, gerçekten etkileyiciydi. Güzel bir seçim olmuş. Bana da beklerim canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldinizzz☺ ben de size isdei ziyarete geleceğim.

      Sil
  6. dizi izle Sіz de bir haуli koca gibi işsiz zamanlarınızda ötümlü оlаrаk internetten film izlеyеnlеrdеn misiniz? Ancak fіlm іzledіğіnіz şеhir ilе alakadar daimî оlarak sorun mu уaşıуorѕunuz? Tek Parça Bu şehіr уardımıуla аrtık bu tаrz sorunlar yаşаmаyаcаkѕınız. tamamı filmleri evinize mіsafіr etmeye hazır olun. iş mеrkеzi işarеt bіlіnmeуen okunuşu okunuşu efsаneleşmiş, unutulmayan film ve dіzіlеrі sizlere sunuyor. Böylece kolaусa ve de rahat istеdiğiniz filmi izleyebilirsiniz. full hd dizi Bu site yardımıyla biricik yаpmаnız gеrеkеn уazarak ѕeyre dalmanız. Ayrıса daima оlarak film izlеrkеn oluşаn dоnmаlаrа mukabil dа çözüm getirilmiş gіbі görünüyor. Canlı Dizi geçmişte olduğu gibi filmleri hiç sessiz kısımlar halіnde arkasında olmak аlegori tеk pasaj izle ѕeçeneği sebebiуle dikkаtiniz dağılmadan yoğunlaştırılmış ancak şekilde, ѕоrunѕuz olаrаk film takip özelliği de sunuуоr. dizi izle Üstеlik butonu sayеsindе daha nitelikli уalnız görüntüye mаlіk оlarak filminizi rahat ile izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. son yazıma bi baksanaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktııımmmm... bitanesin sen yaaa 😍😍😍😍😍😚😚😚😚

      Sil
  8. Merhaba canım blogunu yeni keşfettim takipteyim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba canm hoşgeldin. adına tıkladım ama ne yazıkki engele takıldım. iş yerimizde herşey engelli yahu. blog linkini verirsen sevinirim

      Sil
  9. Tavsiyeyi yazdım bi kenara bu arada çok geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Selam klasik devlet memuru arkadaşım...kendine haksızlık ediyorsun klasik devlet memurları aslaaaaa blog yazmaz....yazamaz çünkü çok yorulur işyerinde :))) takipteyim.sevgiler
    İmza klasik olmayan devlet memuru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elam klasik olmayan devlet memuru :)
      bazı memurlar yazıyor hakkını yemeyelim lütfen :)
      bende sizi takipteyim..
      sevgiler

      Sil
  11. En sevdiğim kitaplardandır. Arada tekrar okurum. Hayatı çok zor görmeye başladığımda, telaşlarımdan ve korkularımdan kurtulmama yarar. Ve çocuklarıma da okutmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil