07 Haziran 2017

Haziran Kitapları

Haziran bir geldi pir geldi. Amma bereketli geldi şahsen. Bugün haziranın 7si ve ben 4 kitap bitirmiş bulunmaktayım 😊😊 haftasonu okumadım.
İş yerinde okuyorum kitapları. Evde hiç vaktim olmuyor ki. Eve gel yemek yap, sofrayı kur, yemek ye, bulaşık topla mutfaktan çıkmışım saat 10 u buluyor. Ben Pert yatağa giriyorum sonra.
Normalde benim işim çok yoğundur. Okulun son haftası olduğu için öğretmenler karnelere yoğunlaşmış bulunmakta. O yüzden okulun son haftaları bizim için boş geçiyor. Haftaya acısı çıkar.

Okuduğum kitaplar bunlar. Şu en başta olan minik boy var ya onu hiç beğenmedim. Okuduğumu anladıysam tavşan olayım. Buket Uzuner ilk defa okudum ama sınıfta kaldi sevmedim.
Madalyonun içi, Gülseren Budayıcıoğlu. Bu kitap şahane. Etkileyici ve sürükleyici. Yazan kişi psikiyatri. Hastalarını anlatıyor, isimleri değiştirerek.
Zülfü Livaneli Son Ada. Biraz siyasi bir kitap. Ama ben çok beğendim.
Kelebek adası Sarah Jio. Bu kadının kitaplarına bayılıyorum ben. Kaç kitabını okudum saymadım ama okumadığım bir kitabı kaldı o da Agapi. Kitap alışverişimde listede duruyor şuan.

Şimdi sırada uzun zaman önce aldığım ama elimin gitmediği kitap var. İskender Pala, Efsane.
Ben şahsen İskender Pala'ya mesafeliyim. Dili ağır, anlamıyorum. Şimdilik yeni bir kitap alamam okumadıklarımı okumaya çalışıyorum. Umarım bunu da hemen bitirebilirim.
İşten yeni geldim biraz uzanayım sonra yemek yapacağım.
Herkese hayırlı iftarlar dilerim 😊

10 yorum:

  1. Bol okumali bir hafta olmus. Efsane'yi ben de okumayi dusunuyordum ama Iskender Pala'yi cok okuyamadigim icin baslayamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle oldu. İskender Pala'nin 3 kitabını okudum ama baya sürüne sürüne bitti. Bakalım bu ne kadar sürünerek.

      Sil
  2. Sarah Jio'nun methini çok duydum ilk fırsatta okumak istiyorum. Hadi kolay gelsin canım, şimdiden afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şey kaçırmışsın be ablacığım 😊
      Teşekkür ederim ablacığım , şimdi bulaşık kaldı 😊😊

      Sil
  3. Hiiiii, Buket Uzuner'i çok severiiiim. Hemen gidip Su ve Toprak'ı alıp okuyorsun. Hem macera hem de düşündürücü. Son Ada'ya geçende başladım ama zaten memleket meselelerinden daralmışken şimdi okumayayım diye ara verdim.

    Ne güzel bol bol okumuşsun, oh, bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su ve Toprak, hımm. Görürsem alırım ablacığım. İki yeşil susamuru'nu beğenmeyince önyargı oluştu da.
      Son Ada zaten memleket meselesini anlatıyor. Okursun bi ara.
      Aynen bol bol okudum miss :)

      Sil
  4. Aman aman maşallah iş yerim keşke müsait olsa da ben de bu kadar okusam çünkü evde çocuklardan hiç vakit kalmıyor. Şu an elimde kelebek adası var bende onu okuyorum ne tesadüf :) Jio'yu bende seviyorum "Agapi" ve "Yitik kalpler istasyonu"nu okumadım sadece. Livaneli'nin "Huzursuzluk"unu okudum geçen haftalarda çok beğenmedim. "Serenad"ı çok tavsiye ediyorlar bir de onunla şans verir daha da okumam ;) Buket Uzuner'i okumayı çok istiyorum. Denk gelemedik :) İskender Pala'dan sadece Od'u okudum dili biraz ağır ve kitabının başı ve ortaları baymıştı beni. Ama sonunun hatrına İskender Pala okumaya devam derim :))
    Keyifli okumalar, sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim iş yerim de de müsait olmuyor Ülkü, ama okulun son haftası olduğu için boşum..boş boş vakit geçmiyor bende kitap götürüyorum. Şef kızmiyor ama şube müdürü olsa kızardı henüz görmedi 😃
      Serenad şahane o siyasi değil kesinlikle okumalısın. Od, kitab-ı aşk ve katre-i matem okuzum iskender Pala'nın kitaplarından. Od'u ben almıştım diğer ikisi hediye gelmişti.
      Sevgiler ♡

      Sil
  5. Sıkı bir Serenad tavsiyesi daha şart oldu artık okumak :)

    YanıtlaSil