28 Aralık 2016

Geniş Aile

''Geniş aile'' kavramını küçükken çok severdim.. Babaannem, dedem, bekar halam, amcamlar 1 bebeli, biz 4 kişilik çekirdek aile.. Hep beraber toprak evde yaşardık.. Sonra 6 yaşımdayken yengem 2nci bebeğine hamile kaldı. Dedemde babama ev yaptırmaya karar verdi. Evimizin temeli atıldı ve ben menenjit geçirdim. Yengemin hamile kalışı, benim menenjit geçirmem bu '' geniş aile'' nin biraz dağılmasına neden oldu. Sonra halam evlendi. Küçük aklıma göre hep beraber olmak güzeldi aslında....
Ama öyle değilmiş büyüyünce anladım...
Ben kayınvalidem, kayınpederim ve bir de bekar-nişanlı bir kayınbiraderimle beraber dublex evde yaşıyorum. Benim ve eşimin işitme engelli oluşumuzdan mütevellit birlikte oturmayı kabul ettik.. İyi p.k yemişiz... Çünkü evde hiç rahat olamadım ben.. Olduğum anlar da oldu elbette ama o zamanlar evde kimse olmadığı zamanlarda..
Çat kapı misafire alışmış olmak lazım.. Her an biri gelebilir ( en kavga ettiğim konu bu.. müsait olmadığım an misafir gelir)
Mutfak her daim dağınıktır.. Tahammülüm yok mutfağın dağınıklığına.
Ama ben bunlara rağmen sabrettim, her şeyi alttan aldım. Eşimi sevdiğim için..
Sonra kayınbiraderim sözlendi. Ezilen tarafa çekildim. Geçen kış ameliyat olduğumda müstakbel eltim ve kayınbiraderim ''geçmiş olsun'' demediği için onlara çok kırılmıştım. Kindarımdır, bana yapılan haksızlığı çabuk unutmam. o yüzden uzun süre konuşmadım onlarla. Müstakbel eltim istisnasız her cuma günü bize yatıya gelir. (meraklısına, kendi evi 5 dk yürüme merafesinde) o geldiği zaman konuşmadım uzun süre. Sonra yine suçlu ben oldum. Özür dile de barışın dediler bana.. Ben neden özür dileyeyim ki? Ne yapmışım?
Bir de...Malım kıymetlidir benim. Yeni aldığım, bir-iki kez kullandığım silikon tabancamı istemişlerdi. Malum bahsettiğim etli-kayınbirader. Vermiştim ben de.. Bizim evde yapacaklar diye. Sonra bana lazım oldu. Kayınvalideme dediğm. Oğluna söylersin silikon tabancamı çıkarsın bana lazım biliyorsun diye. Tamam dedi. Aradan 1 hafta geçti hatırlattım, aldın mı? diye.. Evine götürmüş(eltim) getirecek dedi. Yahu 3-4 ay olmuş vereli, 1 hafta önce söyledim iste diye. Hem o süre zarfında 2 kez yatıya geldi bizim eve ama getirmedi. Ben de sinirlendim. Hiç adetim olmadığı halde küfrettim... Kayınpederim gidip aldı getirdi tabancamı. Yepyeni silikon tabancam özensiz bir şekilde kullanılmış bir de ona bozuldum.
Böyle böyle derken ben geçen hafta bardağı taşıran son damlayla patladım.. 2 haftadır kayınvalidem ve kayınpederimle konuşmuyorum. Ailem de Kayseri'de. Kendimi çok yalnız hissediyorum.. Eşim de ortada kaldı. Sonra biz aşağı kata kendi salonumuza çekildik. Benim atağım(Bipolar duygulanum bozukluğu) nüksetti. Her şeyi bırakıp gitmek istedim.. Ailemin yanına.. Hiç haketmediğim şeyleri yaşadım çünkü..

Özetle: Ne kadar iyi olursan, ne kadar alttan alırsan ezilen taraf oluyorsun.. Bir daha asla ama aslaaaaa kimseyi el üstünde tutmayacağım.. Aaaa bunu annem (k.validem) sever, aa bu Beyza'nın (eltimin) tarzı alayım bari... demeyeceğim... Hiç kimse benim nezdimde haketmiyor... Geçenlerde bi hırka beğendim LCW'den.. Kayınvalidem de onu alacağına nişan için elbise alsanakendine dedi.. Eee ben çalışıyorum, işe gidiyorum herhalde dedim. Bişey demedi.. biraz daha dolaştık kendine hırka beğendi '' güzelmiş'' dedi koydu yerine. Ben de salağım ya.. Gittim ona o hırkayı aldım.. Haketmemişti... Ama yine de içim el vermedi aldım.. Bir daha asla....


Kendi salonumda 3 kişilik ''çekirdek aile'' olmak çok güzelmiş....

13 yorum:

  1. R abbimm sana sabrını onlara da sana daha nazik davranmayı seni çok an çok sevmeyi nasip etsin

    YanıtlaSil
  2. Herşey gönlünce olur inşallah bundan sonra...

    YanıtlaSil
  3. Daha önce bir yazı yazmıştın ya kerime bir ev hayali vardı hatta ben komşu oluruz demiştim. İşte o hayal hayırlısıyla bu yıl olur inşallah. Huzurlu ve sakin hep mutlu ol inşallah. Bu aralar köşeye sıkışma hissi atağı tetiklemiş olabilir. İnşallah Allah şifa versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, biz bu oturduğumuz evi yeni aldık. 3,5 yıl önce. Kredi ödüyoruz. O hayalim gerçek olmaz..
      Teşekkür ederim

      Sil
    2. Bakarsın oluvermiş Allah büyük :)

      Sil
  4. Offf, çok zor beraber yaşamak, Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok zor Handan abla.. Avantajı da var onu inkar edemem. Ela'ya bakmam konusunda yardımcı oluyorlar.

      Sil
  5. Sorunu zaten yazmışsın Kerime'ciğim birlikte yaşamak:( maalesef olmuyor, eskiler ev ev üstüne olmaz derler. Herkes kendi evinde neme lazım...geçmiş olsun:( bence bu ev konusuna bir çözüm bulun, ya onlar bir eve taşınsın, ya siz...Allah yardımcın olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ablam, Eylül'de kayınbiraderim evlenecek. Haliyle o evine çıkmış olacak. Diğerlerine gelince Ordu'da köyde evleri var onlar da gidecekler ve ev bize kalacak. Hoş ev bizim..
      Sağolasın ablacım.

      Sil
  6. ben geldim iadeyi ziyarete, şu eve zamansız gelen/ çat kapı misafir gibi oldu =((
    Giriş kısmında neşeli bir şeyler bekliyordum ama sonrası üzüldüm, çok zor gerçekten aynı evde olmak, insan kendine bile tahammül edemiyor bazen =(
    Umarım her sey rayına girer tez vakit, ama üzülmeyin, takmayın en önemli şey sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, sefalar getirdin Fenomen :)
      Giriş- gelişme-sonuç birbrine bağlantısız gibi oldu değil mi?
      Ne yapayım benim cümlelerim devriktir :D
      Yeterince üzüldüm, artık üzülmem diyorum :)

      Sil